DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

Dat de iPhone X een gedetailleerde scan van je gezicht maakt, schrikt sommige mensen af. Daarom legt Apple vandaag precies uit hoe deze scan altijd veilig op je iPhone bewaard blijft.

Apple legt de Face ID-beveiliging uit

Sinds de introductie van Face ID benadrukt Apple dat ze jouw privacy voorop stellen. Een volledig 3D-model van je gezicht is immers veel privacygevoeliger dan het topje van je vinger. Daarom is het met de iPhone X nog belangrijker dat Apple zijn beveiliging op orde heeft, zodat deze scan niet buitgemaakt kan worden.

In een nieuw artikel op Apples blog over machine learning, legt het bedrijf uit hoe het werkt. Sinds de komst van iOS 10 maakt Apple gebruik van ‘deep learning gezichtsherkenning’. De volgende stap was het Vision-framework: software die ontwikkelaars kunnen gebruiken om deze algoritmes in apps toe te passen.

face id beveiliging

Het bedrijf had een duidelijke regel: alle gegevens die met jouw gezichtskenmerken te maken hebben, moeten lokaal op je iPhone opgeslagen worden. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om de data goed te beschermen, aangezien de gegevens niet ergens naar een server verstuurd worden. “We stonden hierbij voor een grote uitdaging om de privacy van de gebruiker te waarborgen”, aldus Apple in het blog. Het volledige algoritme moest namelijk werken zonder dat er data het toestel hoefde te verlaten.

iCloud en de bijbehorende fotobibliotheek konden dus niet gebruikt worden. Sterker nog: iedere foto of video die je naar deze iCloud bibliotheek stuurt wordt eerst met encryptie beveiligd. Met Face ID op de iPhone X werd het nog lastiger: de volledige deep learning software moest lokaal op de iPhone werken.

kooptip

Bestel de nieuwe iPhone X nu bij KPN!
Profiteer van extra veel voordeel met KPN Compleet
20 GB Onbep. MIN en SMS
En € 14,- korting p/m op je bundel!
BekijkenAdvertisement
Dat leverde weer een set nieuwe uitdagingen op. Zo nemen deze deep learning modellen veel ruimte in beslag, en vragen ze veel van het werkgeheugen en de grafische chip van de iPhone. Omdat de techniek voornamelijk op de achtergrond werkt, mag het bovendien niet teveel invloed op de prestaties van het toestel hebben. Ook moest er continu gekeken worden naar overhittingsgevaar.

Hard- en software hand in hand

Apple kreeg dit uiteindelijk voor elkaar door een slimme samenwerking tussen hard- en software. Alle privacygevoelige info wordt op de ‘secure enclave’ opgeslagen, een chip die zelfstandig opereert, en zo min mogelijk contact maakt met de rest van de software. Hierdoor kunnen apps niet zomaar bij gevoelige info komen.

Het bedrijf heeft op dat gebied een unieke positie, omdat ze in tegenstelling tot Android zowel de hardware van de iPhone als de iOS-software volledig in eigen hand hebben. Het bedrijf trekt ook de productie van onderdelen steeds verder naar zich toe, mogelijk om soortgelijke nieuwe software straks sneller te ontwikkelen en beter te laten werken.

Bron:https://www.iphoned.nl/nieuws/face-id-beveiliging-apple/

Zodra de iPhone X reparaties beschikbaar zijn bij iPhone Reparatie Venlo, zal dit op onze website verschijnen.

DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

De afgelopen weken gingen de geruchten dat de nieuwe iPhone 8 later zou komen dan je normaal gesproken van een nieuwe iPhone gewend bent. In plaats van september, zou de iPhone 8 met OLED-scherm pas later in het jaar beschikbaar komen. Analisten verwachten echter dat de iPhone 8 gewoon zoals altijd in september beschikbaar komt, al zal de oplage nog heel beperkt zijn.

iPhone 8 met donkere modus

iPhone 8 in september met beperkte oplage

Analisten van Barclays verwachten dat de iPhone 8, in tegenstelling tot eerdere berichten, wel gewoon in september te koop zal zijn. Het aanbod zal in eerste instantie echter behoorlijk beperkt zijn, waardoor de levertijden al heel snel op zullen schuiven naar de weken daarna. De analisten baseren zich op eigen bevindingen tijdens een trip naar Azië, waarbij ze de informatie vernomen zouden hebben van de productieketens. Net als andere bronnen verwachten de analisten een iPhone 8, of iPhone Edition, met een 5,8-inch OLED-scherm. De Touch ID-sensor zou in het scherm verwerkt worden en een deel van het scherm wordt gebruikt voor virtuele knoppen. Ook draadloos opladen wordt door hen beaamd, al zal er geen draadloze oplader meegeleverd worden.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een product uitbrengt dat zeer beperkt beschikbaar is. Tijdens de release van de iPhone 7 vorig jaar was de gitzwarte variant erg beperkt qua hoeveelheid, helemaal voor de iPhone 7 Plus. Het duurde tot ver in november voordat de voorraad weer toereikend was. Ook de AirPods werden in beperkte mate beschikbaar gesteld, al had dat ook veel te maken met het eerdere uitstel. Momenteel zijn de AirPods nog steeds lastig te leveren, zo’n drie maanden na de eerste beschikbaarheid.

Eerdere berichten meldden dat de massaproductie van de iPhone 8 pas in september zou starten. Als dat inderdaad klopt, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat de iPhone 8 in diezelfde maand al beschikbaar zou zijn. Zelfs een beperkte oplage klinkt in dat geval niet logisch. Geruchten zijn het er in ieder geval wel over eens dat de iPhone 8, samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus, in september aangekondigd worden.

Bron: http://www.iculture.nl/nieuws/

DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

Vlak voor de feestdagen gooit een nieuw bericht weer wat olie op het iPhone 8-vuur. Deze geeft ons meer informatie over het scherm dat voor het eerst gebogen is. Ook zou Apple aan een nieuwe aanrakingsgevoelige techniek werken voor het iPhone 8 touchscreen.
iphone-8-draadloos-opladen-580x375

iPhone 8 touchscreen krijgt nieuwe techniek

Dat Apple volgend jaar haar eerste iPhone met een OLED-display introduceert lijkt zo goed als zeker. Al maanden horen we geruchten van verschillende leveranciers die inmiddels al druk bezig zijn met de productie van de volgende iPhone.

iphone 7 touchscreen

Naast een ‘traditionele’ iPhone met normaal scherm, zou er ook een speciale OLED iPhone geïntroduceerd worden die een gebogen scherm heeft aan de randen. Hierdoor lijkt het net alsof het display doorgaat aan de zijkant, net zoals Samsung dit al een aantal jaar doet met de Edge-versies van de Galaxy-serie. Deze nieuwe iPhone 8 displays zouden ook door Samsung geleverd worden, waarbij ze de enige fabrikant zullen zijn voor deze speciale gebogen iPhone 8. In 2018 zullen vervolgens meer fabrikanten deze OLED-iPhones gaan produceren. In 2017 zou Apple tussen de 70 en 100 miljoen van deze OLED-iPhones willen maken.

De bronnen van The Herald bespreken daarnaast een nieuwe techniek waar Apple aan zou werken. Deze iPhone 8 touchscreen techniek sluit aan bij het gebogen scherm, omdat deze het mogelijk maakt om bepaalde functies van de iPhone te activeren door alleen de zijkanten aan te raken. Omdat de techniek nog wordt getest, zou Apple er volgens de bronnen voor kunnen kiezen om dit uit te stellen. Er druppelen steeds meer geruchten binnen over de iPhone 8 uit 2017. Zo zou je deze iPhone draadloos kunnen opladen, geen traditionele homeknop meer hebben en zowel de Touch ID-sensor en de camera in het touchscreen verwerkt hebben.

bron: https://www.iphoned.nl/nieuws/iphone-8-touchscreen/

DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

Het heeft even geduurd, maar vandaag brengt WhatsApp eindelijk een officiële desktop-app uit voor Mac en Windows. Koppel je iPhone met de app en je kunt gemakkelijk chatten vanaf je computer.

WhatsApp desktop-app nu te downloaden

Sinds de komst van WhatsApp Web was het al mogelijk om WhatsApp-berichten te versturen via een desktop, maar dit was verre van ideaal. Zo moest je continu een browser open hebben staan en viel de verbinding tussen je iPhone en de webversie van WhatsApp regelmatig weg. De WhatsApp desktop-app moet hier verandering in brengen, en is nu gratis te downloaden via deze link voor OS X 10.9 en hoger en Windows 8 en hoger.

whatsapp-desktop-app

Als je WhatsApp Web in het verleden al gebruikt hebt, zal de desktop-app je bekend voorkomen. Ook hier scan je een qr-code met je iPhone in om de app aan je WhatsApp iOS-app te koppelen. Ook het uiterlijk van de WhatsApp desktop-app is identiek aan de webversie. WhatsApp gebruikt dus nog steeds je iPhone om te verbinden, wat ook betekent dat je iPhone continu met het internet verbonden moet zijn.

WhatsApp desktop koppelen aan je iPhone

Download de WhatsApp desktop-app voor Mac of Windows (via deze link);
Open de app en je ziet een QR-code in beeld. Pak nu je iPhone erbij;
Ga op je iPhone in WhatsApp naar Instellingen en tik op WhatsApp Web;
Kies ‘Scan QR-code’ en scan de code op je desktop;
WhatsApp op je iPhone en de desktop-app zijn nu gekoppeld.
Lees ook: deze 9 functies zouden WhatsApp een écht goede chat-app maken

Wel nieuw is de mogelijkheid om de zijbalk uit te schakelen, notificaties te ontvangen van nieuwe berichten en de mogelijkheid om toetsenbordcombinaties voor specifieke acties te gebruiken. Omdat het hier om een volwaardige WhatsApp-app gaat, kun je ook hier je profiel en status aanpassen of een nieuw groepsgesprek aanmaken.

In het verleden zijn er al heel wat onofficiële WhatsApp desktop-apps verschenen, zoals Berichten voor WhatsApp. Deze apps verpakten de webversie van WhatsApp in een native app die nagenoeg identiek lijkt aan die van WhatsApp zelf. Zo ondersteunden sommige van deze onofficiële apps ook toetsenbordcombinaties en notificaties. Op het eerste gezicht heeft de officiële app van WhatsApp op het gebied van functionaliteit geen grote voordelen, al weet je in ieder geval wel dat je hier met een officiële app te maken hebt.

We wisten al langer dat er een WhatsApp desktop-app onderweg was, maar de exacte verschijningsdatum is nooit op voorhand bekend gemaakt. Het is wel de zoveelste stap die WhatsApp dit jaar zet om zichzelf te blijven vernieuwen. Zo werd onlangs end-to-end-encryptie ingevoerd om de privacy van je chats aanzienlijk te verbeteren, en kun je geschreven tekst nu bewerken door het vetgedrukt of cursief te maken.

Bron: iphoned.nl

DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

Zo haal je het microfoon-icoon uit je iOS-toetsenbordRutger Otto TIPS Door Rutger Otto op 29 april 2016 | 20.07 uur 1 min leestijd
Delen
Doe je nooit iets met het microfoontje in het iOS-toetsenbord of raak je hem steeds per ongeluk aan? In dit artikel leggen we uit hoe je hem weghaalt of juist toevoegt.

Microfoon op toetsenbord uitschakelen

Niet iedereen zit op de microfoon in het toetsenbord te wachten. Het knopje is bedoeld om teksten te dicteren, maar voor sommige mensen zit hij in de weg, zeker op iPhones met een kleiner scherm. Voor iedereen die er last van heeft is er een oplossing: je kunt de knop laten verdwijnen.

microfoon toetsenbord

Zo werkt het

Als je iOS gebruikt met het standaard toetsenbord, dan is het via de instellingen behoorlijk simpel op te lossen, maar je moet even weten waar te zoeken. Hieronder leggen we het stap voor stap voor je uit.

Ga naar de Instellingen-app en kies ‘Algemeen’;
Kies ‘Toetsenbord’;
Zet het schuifje achter ‘Schakel dicteren in’ uit.
Je kunt nu de Instellingen-app uitschakelen en het microfoon-knopje is verdwenen uit het toetsenbord. De spatiebalk is ook meteen breder, zodat je die toets ook direct beter kunt raken

bron:iphoned.nl

DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

Het internet staat er vol mee: Webshops die refurbished Apple producten verkopen tegen zeer gunstige prijzen. Dat refurbished producten kopen populair is, is een feit, maar hoe maak je nog een weloverwogen keuze tussen de kwaliteiten en de vele aanbieders?

De meeste iPhones worden verkocht via webshops. Dit zijn veelal refurbished of tweedehands modellen. Voor tweedehands geldt dat een gebruikt toestel is ingekocht en zonder uitgebreide controle wordt doorverkocht, zie het als Marktplaats. In het geval van refurbished toestellen wordt een tweedehands toestel ingekocht, op minimaal twintig essentiële punten gecontroleerd, de data professioneel gewiped (verwijderd) en eventuele niet goed werkende onderdelen worden vervangen door nieuwe.

Pas op met toestellen die geen enkele cosmetische gebruikerssporen hebben (totaal krasvrij zijn). Een nieuwe originele behuizing voor een Apple device is net zo duur als de nieuwprijs van vele refurbished toestellen op de markt. Een volledig krasvrije behuizing is daardoor zo goed als onmogelijk en veelal heb je dan ook te maken met imitatieonderdelen.

iPhone 5C en iPhone 5S

Forza-Refurbished.nl is partner van iPhoned en biedt een zeer scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De iPhones, iPad’s en Macbooks van Forza Refurbished worden altijd geleverd met twaalf maanden garantie. De aanbieder van het product biedt door een eigen reparatiecentrum ‘same-day repair’. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten, wanneer je toestel een defect heeft. Behalve een degelijke klantenservice, hebben wij atlijd alle modellen op voorraad en is de verzending gratis! Dit geldt zowel voor de consument als de zakelijke klant van Forza Refurbished. Vragen of hulp nodig bij je keuze? Forza Refurbished heeft ruim 35 medewerkers in dienst, die u graag te woord staan bij vragen.

Groei markt tweedehands smartphones

Forza Refurbished werd onlangs groots gelanceerd, en dat is niet voor niets. De smartphonemarkt is de laatste jaren namelijk sterk veranderd. De markt van de tweedehands smartphones kent een extreme groei. Volgens onderzoek van Deloitte stijgt de omvang van de markt in 2016 met 50% naar wereldwijd 120 miljoen verkochte exemplaren. In 2014 bedroeg de omvang van deze markt nog slechts 56 miljoen stuks.

Tegenvallende omzetcijfers Apple

Tegelijkertijd wordt Apple geconfronteerd met tegenvallende omzetcijfers van de nieuwe devices. Apple heeft in de laatste drie maanden van 2015 een omzet behaald van 75,9 miljard dollar, slechts twee procent hoger dan de omzet in de laatste drie maanden van 2014. Die omzet bevond zich alaan de onderkant van Apples eigen voorspelling van 75,5-77,5 miljard dollar.

iPhone-geld

Waarom refurbished?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor refurbished toestel in plaats van een nieuwe. Zo is een nieuw product vaak erg duur. De recent uitgebrachte iPhone 6S heeft een verkoopprijs rond (en boven) de € 1.000,-. Met de aankoop van een refurbished product bespaar je al snel honderden euro’s. Je zit daarbij ook niet vast aan een duur abonnement van een provider.

Refurbished is duurzaam

Bijkomend argument is dat het hergebruik van refurbished devices ook nog eens bijzonder duurzaam is. Er wordt onder meer significant bespaard op energie en materialen en dit leidt tot vermindering van onder meer broeikasgassen, gevaarlijk afval en toxische stoffen.

DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

Optie om iOS stock-apps te verbergen duikt op in metadata

ls er een functie is waar veel iPhone-gebruikers al jaren om vragen, dan is het de mogelijkheid om de standaard-apps te verwijderen of verbergen. Een nieuwe aanwijzing in de metadata van de recentste versie van iTunes toont aanwijzingen voor de komst van deze functie.

De opvallende code in iTunes werd ontdekt door AppAdvice. Hier staat specifiek de term ‘First Party Hideable App’ in genoemd. Apps, die uit de keuken van Apple afkomstig zijn, die je kunt verbergen.

iOS stock-apps verbergen op iPhones

Uit de iTunes metadata blijkt dat per applicatie aangegeven wordt of het mogelijk is om de app te verbergen. Dit sluit aan bij een opmerking die Apples CEO Tim Cook vorig jaar al maakte. In een gesprek met Buzzfeed zei hij dat je sommige apps zou moeten kunnen verbergen, terwijl dit bij andere apps niet kan omdat ze gelinkt zijn aan een belangrijk onderdeel van de iPhone. Het verbergen van deze apps levert problemen op bij het gebruik van andere apps.

Stock-apps verbergen

Als Apple er dus voor kiest om gebruikers stock-apps te laten verbergen, dan zal het om een specifieke selectie van de apps gaan die Apple standaard installeert. FaceTime en de Berichten-app vallen hier hoogstwaarschijnlijk buiten, maar wij kunnen het ons voorstellen dat je bijvoorbeeld de Kompas- en Tips-app van je iPhone-scherm kunt verwijderen.

ting!

DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / 0 Commentaren

Nu iOS 9.3 en iOS 9.3.1 alweer twee weken oud zijn, is het niet meer mogelijk om te downgraden naar iOS 9.2.1. Het is gebruikelijk dat Apple na een paar weken deze oudere iOS-versie niet meer ondersteunt.

Dit betekent dat je niet meer terug kunt naar een vorige versie van iOS als je iPhone of iPad opiOS 9.3 of hoger draait. Voorlopig kun je nog wel van iOS 9.3.1 naar iOS 9.3 downgraden.

Naar iOS 9.2.1 downgraden niet meer mogelijk

Omdat iOS 9.3.1 volledig gericht was op het repareren van bugs in iOS 9.3, zijn er echter weinig redenen om dit alsnog te doen. Mocht je toch specifieke problemen met iOS 9.3.1 ondervinden, dan is het slim om zo snel mogelijk terug te gaan naar iOS 9.3. Het zal namelijk niet lang meer duren totdat Apple ook iOS 9.3 niet meer ondersteunt.

ios 9.2.1 downgraden

In de regel is het na een paar weken niet meer mogelijk om te downgraden naar een oudere versie van iOS. Hierdoor weet Apple zeker dat zoveel mogelijk gebruikers de nieuwste versie van het besturingssysteem draaien, die altijd de meest recente beveiligingsupdates bevatten.