DooriPhoneReparatieVenlo / Algemeen iPhone nieuws / / 0 Commentaren

Refurbished iPhone kopen?

Het internet staat er vol mee: Webshops die refurbished Apple producten verkopen tegen zeer gunstige prijzen. Dat refurbished producten kopen populair is, is een feit, maar hoe maak je nog een weloverwogen keuze tussen de kwaliteiten en de vele aanbieders?

De meeste iPhones worden verkocht via webshops. Dit zijn veelal refurbished of tweedehands modellen. Voor tweedehands geldt dat een gebruikt toestel is ingekocht en zonder uitgebreide controle wordt doorverkocht, zie het als Marktplaats. In het geval van refurbished toestellen wordt een tweedehands toestel ingekocht, op minimaal twintig essentiële punten gecontroleerd, de data professioneel gewiped (verwijderd) en eventuele niet goed werkende onderdelen worden vervangen door nieuwe.

Pas op met toestellen die geen enkele cosmetische gebruikerssporen hebben (totaal krasvrij zijn). Een nieuwe originele behuizing voor een Apple device is net zo duur als de nieuwprijs van vele refurbished toestellen op de markt. Een volledig krasvrije behuizing is daardoor zo goed als onmogelijk en veelal heb je dan ook te maken met imitatieonderdelen.

iPhone 5C en iPhone 5S

Forza-Refurbished.nl is partner van iPhoned en biedt een zeer scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De iPhones, iPad’s en Macbooks van Forza Refurbished worden altijd geleverd met twaalf maanden garantie. De aanbieder van het product biedt door een eigen reparatiecentrum ‘same-day repair’. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten, wanneer je toestel een defect heeft. Behalve een degelijke klantenservice, hebben wij atlijd alle modellen op voorraad en is de verzending gratis! Dit geldt zowel voor de consument als de zakelijke klant van Forza Refurbished. Vragen of hulp nodig bij je keuze? Forza Refurbished heeft ruim 35 medewerkers in dienst, die u graag te woord staan bij vragen.

Groei markt tweedehands smartphones

Forza Refurbished werd onlangs groots gelanceerd, en dat is niet voor niets. De smartphonemarkt is de laatste jaren namelijk sterk veranderd. De markt van de tweedehands smartphones kent een extreme groei. Volgens onderzoek van Deloitte stijgt de omvang van de markt in 2016 met 50% naar wereldwijd 120 miljoen verkochte exemplaren. In 2014 bedroeg de omvang van deze markt nog slechts 56 miljoen stuks.

Tegenvallende omzetcijfers Apple

Tegelijkertijd wordt Apple geconfronteerd met tegenvallende omzetcijfers van de nieuwe devices. Apple heeft in de laatste drie maanden van 2015 een omzet behaald van 75,9 miljard dollar, slechts twee procent hoger dan de omzet in de laatste drie maanden van 2014. Die omzet bevond zich alaan de onderkant van Apples eigen voorspelling van 75,5-77,5 miljard dollar.

iPhone-geld

Waarom refurbished?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor refurbished toestel in plaats van een nieuwe. Zo is een nieuw product vaak erg duur. De recent uitgebrachte iPhone 6S heeft een verkoopprijs rond (en boven) de € 1.000,-. Met de aankoop van een refurbished product bespaar je al snel honderden euro’s. Je zit daarbij ook niet vast aan een duur abonnement van een provider.

Refurbished is duurzaam

Bijkomend argument is dat het hergebruik van refurbished devices ook nog eens bijzonder duurzaam is. Er wordt onder meer significant bespaard op energie en materialen en dit leidt tot vermindering van onder meer broeikasgassen, gevaarlijk afval en toxische stoffen.